dissabte, 18 d’abril del 2015

Participació d'Assat 50 al programa "Els Matins" de Catalunya Radio

https://archive.org/details/Sindic14042015 
Fotografia a la sortida del programa: Tere Marcos, Jana Callís de Pimec, Laia Claret de Catalunya Radio, Rafael Ribó. Síndic de Greuges i Mª Hilda López d'Assat50.


El passat dimarts dia 14 vam participar al programa els matins de Catalunya Ràdio, amb representants del Síndic de Greuges, de Pimec, del Soc, Tere Marcos, es va tractar l'atur dels majors de 45 anys.

Hi ha un conjunt de creences, actituds, normes i valores que es fan servir per justificar els perjudicis basats en l’edat, que fan que a l’hora de contractar a una persona per una feina s’agafen els més joves. Encara que l’atur entre els joves també és molt alt, i que als llocs de treball som necessaris tots (joves i grans).

Pel que fa a les persones de més de 45 anys, el Sr. Rafael Ribó que representa al Síndic de Greuges, va dir al programa que la feina és un dret, que hi ha estereotips i discriminació per edat al món laboral, l’estereotip es nota als processos de selecció, el que és una pauta cultural errònia, la persona de més de 45 anys porta un sac d’experiència, de coneixement, de maduresa i de possibilitats de redundar en un benefici immens a tots, i menysprear això és una mena de suïcidi col·lectiu, “la reforma laboral quan va tocar les bonificacions per contractar persones d’aquesta edat o el que són subsidis que es van allargant amb l'edat és absolutament un contrasentit” “hi ha un desajust entre polítiques d’ocupació passives i actives”. “En l’àmbit de la salut també s’ha de treballar”.

Olga Campmany, directora del Servei d'Ocupació de Catalunya, va parlar del nou programa, per combatre l’atur de les persones de més de 45 anys.

L’atur de les persones de més de 45 anys, no només és un atur cronoficat, sinó que creix contínuament, confiem que aquest nou programa per reduir-lo sigui útil. Les persones de més de 45 anys, aporten als llocs de treball, experiència, compromís, ganes de treballar, bagatge professional, implicació, estabilitat (absència total de canviar de feina), etc. També creiem necessari que al mateix temps que s’apliquen polítiques actives d’ocupació, s'han d'aplicar polítiques passives, el subsidi pels majors de 55 anys ha de tornar a ser per persones de més de 52 anys, com abans de la reforma laboral. No es pot deixar sense feina i sense prestacions a persones que han contribuït tant al món laboral.

Per escoltar el programa sencer cliqueu aquí o sobre la fotografia.

Maria Hilda López
Assat50