dissabte, 30 d’abril del 2016

II Congrés sobre l'Ocupació de les Persones Aturades de més de 45 Anys



Els dies 19 i 20 d'Abril a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet, van celebrar el II Congrés sobre l'Ocupació de les Persones Aturades de Més de 45 Anys, van assistir més de 250 persones, amb 27 ponències, totes de gran interès.


El dia 19, es va estrenar al mateix Auditori Barradas "45 + l'ODISSEA", l'obra de teatre que van preparar amb Plàudite Teatre, més de 220 persones van estar a la representació, molts van ser els aplaudiments. Entre els objectius estan aconseguir l'apoderament dels que la representan (persones d'Assat), i fer critica i denúncia de l'atur de llarga durada, des d'un punt de vista ironic.




A les 9 del mati del dia 20 la Sra. Nuria MARIN alcaldessa de l’Hospitalet i la Sra. Maria Hilda LOPEZ presidenta d’Assat, van inaugurar el congrés, seguidament és van entregar els distintiu d’Assat “Empreses amb Compromis” a qui durant el 2015 va realitzat accions en favor de l'entitat, seguidament van començar les ponencies que van impartir ponents amb importants coneixement i reconeguda trajectòria.

Els bloc van ser els segúents; Conferencia Inaugural que va impartir Valeriano Gómez ,que te un dilatat Currículo ientre d’altres va ser  Ministre de Treball e Immigració (2010-2011). Presenta: Maria Hilda LOPEZ. Membre Junta ASSAT, la següent va ser la taula d’ Experiències Pràctiques d’associaons (ADAG40 La Garrotxa. Asociación de Mayores por el Empleo de Baleares, Asociación de parados mayores activos(APMA), de Santa Coloma Gramenet. Assemblea d’aturats de Terrassa,. Col.lectiu d’Aturats del Baix Penedès (El Vendrell), a les 12 Rafael Rafael Ribó, Síndic de Greuges, va presentar l’informe del mateix Sindic sobre  "L’atur en el majors de 45 anys", a les 12, 45, UGT i CCOO van fer una presenteació de la situació segons la visió del sindicats, seguidament Carolina Gala Duran Carolina Gala Duran, professora Titular (acreditada a cátedra) de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UAB. va presentar la ponencia Estat del Benestar, impacte sobres les persones aturades de més de 45 anys.

Despres de la pausa per dinar Acció Solidaria Contra l’Atur (ASCA). Barcelona Activa, Creu Roja, Feina amb Cor de Caritas i Gornal Activa de l’Hospitalet, van fer presentar els recursos cap a l’0cupació que té cada entitat. Seguidament va venir la taula, El Valor de l’Experiència. Ja amb la tarda molt avançada, la Federació d’empresas d’inserció(FEICAT), Fundació Formació i Treball(Roba Amiga), Ndavant i Clece i el Servei Public d’Ocupació de Catalunya, van parlar de “Bones Pràctiques cap a la Inserció Laboral de l’Atur de Llarga Durada”, finalment Antoni Bolinches, va parlar del Secret de l’Autoestima".


El Congres va acabar amb un resum de les ponencies per part deMaria Hilda LOPEZ. Presidenta Assat50 l’Hospitalet, i la cloenda la van fer, Cristin Alcázar Esteban, tercer tinent d’alcaldia, i regidor de l’Àrea de Benestar i Drets Socials, d’Esports i Joventut i del Districte II (barris de Collblanc) Ajuntament de l’Hospitalet, i Josep Ginesta Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Estem preparan les conclusions que posarem en coneixement de l’administracio publica (Ajuntament de l’Hospitalet, Generalitat de Catalunya, del Gobern Estatal i d’altres organismos que es cregui convenient. 

L’objectiu principal es fer visibles les altes taxes d'atur de llarga durada que pateix el col•lectiu, que en molts casos es troba en risc d'exclusió social, i reclamar l'atenció dels poders polítics. 

Calen mesures que generin ocupació real - ja que actualment l'ocupació  que es genera és molt precària-, que l'economia es recuperi i millori la despesa de les famílies. L'atur de llarga durada és un gran obstacle per a la recuperació econòmica.

Maria Hilda LOPEZ
Presidenta Assat50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada