dilluns, 18 de setembre del 2017

La Renda Garantida de Ciutadania ja es pot sol.licitar




El 12 de juliol d'aquest any es va aprovar al Parlament de Catalunya, la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Diosdado Toledano portaveu de l'entitat promotora de la RGC, va dir al seu discurs al faristol del Parlament, es tracta d'una data històrica, especialment per a la gent més vulnerable de Catalunya", que va valorar "l'avanç social en l'empoderament de les persones en un sistema injust i crònic.

La RGC es deriva de la presentació d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) recolzada per més de 120.000 persones i un acord entre els impulsors de la ILP i el Govern de la Generalitat, ve a substituir a la Renda Mínima d'Inserció (RMI) de 426 euros mensuals a Catalunya, i es pot sol·licitar a partir del divendres 15 de setembre del 2017.

Aquesta nova prestació social pretén convertir-se en l'eina bàsica per assegurar ingressos mínims (dineraris, patrimonials més enllà de l'habitatge particular, etc.) de les persones i unitats familiars que es trobin en situació de pobresa. La RGC consta d'una prestació garantida no condicionada d'uns 414 € més un complement de 150 euros condicionat a un Pla d'Activació (pla d'inclusió social o d'inserció laboral), amb un total 564 euros i segons el nombre de membres del nucli familiar (1 persona 564 €, 2 persones 846 €, 3 persones 921 €, 4 persones 996 € i 5 persones 1.071 €).

Per sol·licitar-la cal demanar cita prèvia a través al telèfon 900 400 012 (la trucada és gratuïta), també es pot demanar a través del següent enllaç, els tràmits s'han de fer a les oficines d'Assumptes Socials i Família de la Generalitat. Sol.licitut RGC

En principi sempre que es compleixin els requisits i com a resum (acreditar uns ingressos inferiors a 564 euros al mes, ser major de 23 anys i viure a Catalunya des de fa almenys dos anys) interessa demanar cita per tramitar-la.

L'esperit de l'ajuda és que la rebin aquelles persones que no disposen de recursos o que els que disposen són insuficients per cobrir les seves necessitats bàsiques. Així, es destina a persones sense treball o amb contracte a temps parcial, pensionistes, i perceptors d'altres subsidis.

Les persones que actualment reben la RMI, cobraran automàticament la RGC.

En cas de cobrar el Subsidi de majors de 45 o una altra prestació d'import inferior a 564, euros, aquest es complementarà fins a arribar a la quantitat citada, així es poden incrementar el nivell d'ingressos cobrant la diferència entre el subsidi actual i la quantia de la RGC que correspongui segons el nivell de rendes indicades més a dalt. (S'adjunta tríptic informatiu) i para més informació entrar al següent link
RGC

Maria Hilda LOPEZ PEREZ
Presidenta Assat50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada