divendres, 28 de febrer del 2014

Estudi de la Creu Roja sobre les persones aturades majors de 45 anys

http://es.calameo.com/read/002558291bcdb1ddff301


El 6è estudi Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya publicat fa uns dies està dedicat al impacte de la crisi en les persones aturades majors de 45 anys, diu entre d’altres coses que es tracta d’un col·lectiu amb una història laboral continuada i força estable fins a l’arribada de l’actual crisi econòmica a partir del 2008. El 42,9% va treballar a la seva darrera feina per un període d’1 a 10 anys i el 10,2% va estar-di més de 10 anys

Es posa de manifest també que al 1r estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que van fer al juliol de 2011, la mitjana d’ingressos familiars dels aturats majors de 45 anys era de 550 €. Ara les famílies que ingressen menys de 500 € suposen més del 60% i la mitjana es situa en els 426 € què és el subsidi d’atur. Malgrat que s’ha intentat traçar un perfil tipus, l’ample rang d’edats analitzades inclou casuístiques molt diverses. En aquest grup, més que en cap altre, es fa palesa la presència dels nouvinguts a l’exclusió social.

Al mateix estudi Josep Maria Rañe actual president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), posa en relleu el valor de l’experiència al mateix temps assenyala que “els aturats de llarga durada majors de 45 anys són el col·lectiu amb més dificultats per trobar feina, fins i tot, més que els joves sense formació. Els joves, tot i tenir una taxa d’atur molt elevada, tenen accés al mercat laboral, encara que sigui d’una forma precària. A la gent gran i sense formació no li toca ni el treball precari”. Tot i això el Sr. Rañé confia amb la capacitat de les persones majors de 45 anys i amb el que encara poden aportar a la societat i opina que s’ha de posar en valor l’experiència de les persones majors de 45 anys, tot afavorint la seva formació i reciclatge, i considera que les administracions públiques haurien d’invertir recursos per evitar la marginació social. “Els majors de 45 anys tenen futur, els queda la meitat de la seva vida per viure, no poden llençar la tovallola”

A Assat50 estem totalment d’acord amb el que diu el Sr. Rañe, i una vegada més estem segurs què aportem experiència als llocs de treball, valor que aquesta societat no es pot permetre perdre.

Maria Hilda LOPEZ PEREZ
Secretaria Assat50


Per accedir al Estudi cliqueu sobre la fotografia superior o directament aquí. 

Clicant a la seguent imatge podeu veure el video: 

Video 6é estudi Vulnerabilitat Creu Roja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada