dilluns, 9 de setembre de 2019

L'atur i la salut mental
L'Observatori Social de la Caixa de l'estudi acaba de presentar un estudi sobre "L'atur i la salut mental?" Per a la realització de l'estudi, es van creuar les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) i de l'Enquesta Nacional de Salut de 2006 i 2011, s'ha analitzat com el col·lapse del sector de la construcció en l'última crisi econòmica va afectar l'empitjorament de la salut mental dels seus treballadors.


En 2006, només el 2 per cent de la població activa havia estat en l'atur més de dos anys, mentre que en 2011, aquest grup s'hi havia gairebé quadruplicat fins a fregar el 8 per cent, alguna cosa que va venir motivat, en gran part, pel citat sector de la construcció.


Estrès, incapacitat de concentració i reacció i sensació d'inutilitat són alguns dels símptomes psicològics que pateixen les persones en situació d'atur de llarga durada. El que arrossega a un "cercle viciós" del qual és difícil sortir, segons els experts.


A l'estudi es va detectar que quan l'atur en el sector de la construcció va passar del 6 al 24 per cent, les persones que van declarar tenir problemes mentals va augmentar gairebé 6 punts percentuals.

Entre els principals problemes reconeguts per aquests aturats es troben l'estrès, la incapacitat per a concentrar-se i reaccionar davant les adversitats, i la sensació d'inutilitat.Aquests símptomes no els manifesten únicament entre les persones de la construcció, sinó també el conjunt de l'atur. Entre les conclusions de l'estudi, està qui no té feina, té més problemes mentals que qui la té.


Com a conclusió, els autors de l'estudi adverteixen que els problemes mentals provocats per l'atur de llarga durada podrien arribar a "alentir" la recuperació econòmica del país "si una part important de la població experimenta aquesta situació".

Per més informació clicar aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada