dilluns, 27 de maig del 2019

Assat50 i Codema45 participa a Barcelona Activa, al Consell Comarcal del Bages, i també a El Periodico

A la taula Rodona a Barcelona Activa, participa Maria Hilda Lopez Perez, representant a Assat50 i a Codema45

El passat 10 d'Abril, Assat50 que forma part de Codema45, va participar a Barcelona Activa, a la taula rodona " Treballar als 50: Que opinen les empresas!!", es va parlar de la necessitat de contractar talent sènior? Cinc empreses que hi aposten pel talent senior, van dir què fan,què valoren en els processos de selecció. Van assistir més de 200 persones, va ser un plaer participar.



T’acompanyem, Wise People, i Assat50, participant a la xerrada a Manresa

Dins del projecte Forma Bages i Bages Ocupació +45, T’acompanyem, Wise People, i Assat50,  entitats que formen part de Codema45, vam participar el 10 de Maig a la xerrada amb el nom "Afrontem les dificultats dels aturats majors de 45 anys", organitzada pel Consell Comarcal del Bages amb la col•laboració de l'Ajuntament de Manresa.

La sessió va ser per fomentar la creació d'una associació d'aturats majors de 45 anys a la comarca, vam participar, Fran Castanyer de Wise PeopleIsidro Gutiérrez de Tacompanyem i Maria Hilda López d'Assat50). Es va començar, amb una part introductòria, realitzada per l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, s'explicaven les principals línies de treball per al 2019 del projecte Bages Ocupació +45, entre les quals destaquen accions formatives, beques, visites a empreses, tríptic informatiu dels beneficis per a la contractació del col·lectiu, una jornada de foment de la formació a les empreses i seminaris de formació sobre l'acreditació de competències.

Seguidament, FranIsidro i Maria Hilda vam exposar l'experiència de crear una associació de persones aturades, coincidint en el fet que és necessari conscienciar a la societat i a les empreses del talent i potencial que tenen els majors de 45 anys, però també, que una de les principals funcions de les associacions és acompanyar al col·lectiu en la recerca de feina. En tot moment vam animar al públic assistent a la creació d'una associació a la comarca i es van oferir per a qualsevol consulta o dubte que els puguin sorgir.

A la xerrada hi van assistir una quarantena de persones, entre persones en situació d'atur, entitats socials, tècnics dels serveis locals d'ocupació i altres professionals interessats.


Assat50, tenim molt clar que pertànyer a una associació de persones desocupades de més de 45 anys, és molt important per protegir i defensar els interessos del col·lectiu, divulgar (tenir més veu), defensar i promocionar interessos (lluitar contra la discriminació per edat, pel valor de l'experiència, etc.) i drets (feina digna), assessorar, dignificar el col·lectiu, ser interlocutors/res amb les autoritats, networking i feina en xarxa (intercanvi de recursos: ofertes de treball, cursos, etc.)


Tambè a ElPeriodico article (Re)parados tras la crisis, es parla d'Assat50, on s'exposa el cas d'una familia d'atur que lluita per viure en situació.

Per més informació, veure els següent enllaços:



TwitterConsellBages 
TwitterBarcelonaActiva
https://twitter.com/lourdesugranyes/status/1115994136010797056
https://twitter.com/lourdesugranyes/status/1115994136010797056

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada