dijous, 2 de gener de 2014

Un any nou ple de reptes


 2014, el año de...


Ha arribat un nou any, al que continuarem treballant a la recerca activa d’ocupació per al nostre colectiu, per fer- nos més visibles, perquè tornin totes les ajudes a la contractació pels major de 45 anys, també perquè el teixit empresarial tingui en compte als processos de selecció, el talent, la serietat, la maduresa, la responsabilitat, la lleialtat, el compromís i per suposat el valor de l'experiència que podem aportar als llocs de treball.

Pel que fa al 2013 el primer any d’Assat50 han estat gairebé 11 mesos, ja que va ser al mes de Febrer quan ens vam inscriure al Departament de Justícia.

Han estat plens d'activitat, a l'abril vam tenir el nostre logo, també a aquest mes (el dia 28) va sortir un article a El Periodico sobre l'atur per als majors de 50 al qual vam tenir un espai, el primer de Maig vam anar a la Manifestació, el 5 de Juny ens va rebre Núria Marin l'Alcaldessa de l’Hospitalet, al juny i Juliol vam ser notícia a El Pais i al Diari de l’Hospitalet, també a la televisió de l-Hospitalet, i el millor l'empresa Foment va contractar per a substitucions de vacances durant dos mesos a 6 associats d'Assat50 que ja no rebien cap prestació, el 17 d'octubre es va celebrar el primer congrés per a persones aturades majors de 45 anys que vam organitzar juntament amb 4 associacions més de les poblacions de Santa Coloma, Badia, Olot i Terrassa, el 22 d'Octubre l’ajuntament de l’Hospitalet porta al ple de la Generalitat una moció sol•licitant que s'engegués un pla de rescat per a persones aturades de llarga durada majors de 50 anys sobre la base d'una petició de Assat50, el 7 de novembre vam fer la nostra presentació oficial a l'Hospitalet a la que van assistir més de 150 persones, van estar molts dels socis, Núria Marín (alcaldessa de la ciutat), José M. Garcia Mompel (Tt. d'Alcalde àrea de Promoció Econòmica i Ocupació), Maria Angeles Sariñena Hidalgo, (Regidora delegada districtes III i VII (Santa Eulàlia, Granvia Sud i Districte Econòmic)) Rosa FIOL (Directora General d'Associació Empresarial de L' Hospitals i Baix Llobregat (AEBALL)) Sergio Ramos Giribaldi (Director de Recursos Humans d'Aigua Eden Espanya), Dolores Ruiz Carmona, (Presidenta de l'Assemblea Local de la Creu Roja de l'l'Hospitalet de Llobregat). Al desembre 3 socis d’Assat 50 han estat seleccionats a la convocatòria d’ocupació de 89 places a l’ajuntament de l’Hospitalet.

Ens hem reunit entre d’altres, amb Promoció Econòmica, la Creu Roja de l’Hospitalet, partits Polítics, Associacions d'empresaris, Sindicats..., hem rebut formació sobre com trobar treball per part de Sergio Ramos i José Manuel Toledano a l'empresa Eden, Natalia Piernas ens va impartir una sessió de com utilitzar el Linkedin, ens va entrevistar a la televisió (8 al dia, Tv l’Hospitalet, TV3), a la radio (matins en xarxa), vam sortir a El Periodico (35e. aniversari), etc., estudiants de la universitat han fet un treball sobre la nostra associació.

Hem vist la necessitat de rebaixar l'edat dels associats a 45 anys, així a l’assemblea general que es va fer el passat 11 de desembre uns dels punts de l'ordre del dia va ser fer aquest canvi als estatuts el que es va votar per majoria.

Entre les activitats previstes per aquest 2014, està el fer a l’Hospitalet el segon congrés per persones aturades majors de 45 anys, el dia de la nostra presentació el passat 7 de novembre ho vam demanar a la Nuria Marin i ens va dir que si. Treballarem perquè sigui un èxit com ho va ser ja el primer, que va tenir una important cobertura mediàtica, del que va sortir el "Colectivo Desempleados Mayores de 45 años" (CODEMA) format per les associacions que vam organitzar el congrés, per aglutinar les associacions de desocupats majors de 45 anys per a una millor defensa dels interessos d’aquest col·lectiu, representar-los davant els poders públics les associacions integrades, canalitzar les reivindicacions i propostes concretes del col·lectiu.  

La Junta Directiva desitgem un bon any a tothom, a la vegada que agraïm l'interès i la col·laboració rebuda tant per parts dels socis d’Assat50, com dels que ens han ajudat a arribar aquí, a l’ajuntament de l’Hospitalet, partits polítics, empreses i sindicats, i d'altres organismes.

Maria Hilda LOPEZ
Secretaria Assat50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada