dimarts, 31 de gener del 2017

Com buscar feina amb més de 45 anys




Fundació Adecco, té un programa pel foment de l'ocupació de les persones de més de 45 anys, amb el hashtag (#tu edad es un tesoro), ha fet un decàleg de com trobar feina amb més de 45 anys.

Diu que aquestes persones tenen importants valors al lloc de treball (maduresa, responsabilitat, control emocional o fidelitat, i que hi ha una necessitat de reciclatge per aprofitar les seves fortaleses d'acord amb les demandes del mercat laboral.


Els consells de la Fundació Adecco per trobar feina +45 són els següents:


RECICLATGE PROFESSIONAL: Conèixer les noves necessitats del mercat i adaptar-se a aquestes, ja que alguns sectors han deixat de crear ocupació com a conseqüència de la crisi. El que no vol dir que l'experiència fins a aquest moment calgui deixar-la a un costat, el que s'ha de fer és canviar l'enfocament complementant-la amb noves formacions i competències.






CURRÍCULUM BREU: El bagatge professional s'adquireix amb els anys, per tant amb més de 45, és molt probable que es portin més de 20 treballant en diferents sectors que han portat a tenir nombroses i variades experiències laborals. No obstant això, escollir les més rellevants i posar-les al currículum en ordre cronològic invers, de manera que al començament de la lectura es puguin veure les més recents, com molt el Currículum ha de tenir dues fulles.


DESTACAR LES FITES ACONSEGUIDES: Si, durant la teva trajectòria professional, hi ha períodes laborals en la mateixa empresa extensos (més de 5 anys) a més de descriure les funcions s'han de buscar aspectes que les enriqueixin o li donin d'un valor afegit, és a dir destacar les fites aconseguides.


ADAPTAR EL CURRÍCULUM A CADA OFERTA: És habitual buscar feina en diferents sectors, per aquest motiu, el currículum ha de ser d'acord a les necessitades de cada oferta laboral. El que vol dir que l'empresa ha de veure al Currículum la formació, l'experiència, i d'altres en relació de treball que ofereix.


ALFABETITZACIÓ TECNOLÒGICA: L'actual món digitalitzat obliga a tenir, almenys, nocions bàsiques en tres àmbits informàtics: paquet Office, correu electrònic i navegació per Internet. Gairebé tots els llocs de treball exigeixen certa intuïció tecnològica.


LES XARXES SOCIALS DONEN UN VERNÍS DE JOVIALITAT A LA CANDIDATURA: Estem a l'era de les xarxes socials. Les relacions amb els altres a través d'Internet donen l'oportunitat de compartir informació que aporta valor tant en l'àmbit professional com a personal. Twitter i Linkedin són les més utilitzades i estar en elles és un valor diferencial. Ajudarà al fet que la candidatura sigui percebuda de forma més positiva i transmet una imatge professional actualitzada i a l'avantguarda en noves tecnologies.


PRESENTAR L'EDAT COM UN VALOR AFEGIT: S'ha de partir de la premissa que tenir 45 anys o més no és un problema i no s'ha d'ocultar. L'edat és un valor afegit, com ho és l'experiència i coneixements que amb ella s'han adquirit. El valor afegit és haver reforçat al llarg dels anys l'experiència, la maduresa, el control emocional, etc.



EL VOLUNTARIAT: LA MILLOR FORMA D'OMPLIR TEMPS BUITS: És aconsellable omplir els buits que es produeixen per estar a l'atur, amb activitats de voluntariat, de manera que la candidatura sigui més valorada per les empreses. Sempre és una opció a tenir en compte, però encara més quan la tasca de buscar ocupació es perllonga més del que s'espera. El voluntariat a més pot ajudar a sentir-se útil per a la societat, fer nous contactes i les empreses perceben, que la persona és dinàmica i compromesa amb el teu entorn.


CONSERVAR L'ACTITUD POSITIVA: Ser positiu és la pedra angular de tots els processos de cerca de feina, siguin laborals o en altres àmbits. No caire en el desànim, al contrari, s'ha de ser tan positiu/a com es pugui.


NO ESTAR SOL/A: BUSCAR AJUDA EXPERTA: Si passen els mesos i no hi ha èxit amb la cerca d'ocupació, s'ha de buscar ajuda (entitats expertes en inserció laboral que poden ajudar a orientar la cerca per un altre camí).


Maria Hilda López Pérez
Junta Assat50

1 comentari:

  1. Totalmente de acuerdo. Los sindicatos deberían jugar un papel más activo en todos estos temas de precariedad laboral. Como bien leí en un blog de empleo los niveles de subsidios por desempleo han crecido enormemente y eso repercute a todos

    ResponElimina