dimecres, 28 d’abril del 2021

 


Generació SAVIA, una iniciativa de la Fundació Endesa en col·laboració amb la Fundació "máshumano", ha posat en marxa una campanya amb la qual es pretén valorar el talent de les persones de 50 més d'anys i la seva aportació fonamental al món laboral i empresarial. Així, a través de l'etiqueta #DíaDelTrabajadorSenior i amb un vídeo on participen rostres coneguts del món del cinema, la televisió, la música i la cultura, entre altres, es dóna a conèixer el manifest per a aconseguir que el vnent 30 d'abril, el dia abans del Dia del Treballador, sigui instaurat com el "Dia del Treballador Sènior" amb el lema de "Per als quals arribem primer, el nostre dia serà abans".

A Espanya hi ha prop d'un milió de persones aturades de més de 50 anys, la majoria d'aquests és de llarga durada. Aquesta situació s'ha vist agreujada en els últims mesos per la crisi de la Covid-19, sent aquests col·lectius el més colpejats per la pandèmia en termes d'ocupació. Un dels motius és la discriminació per raons d'edat, que aparta prematurament als professionals sèniors del mercat de treball a causa de prejudicis que no es corresponen amb la seva realitat.

"Tenim il·lusió, ganes de continuar creixent i d'aprendre. Tenim experiència i talent i per això mereixem un dia", reclamen els protagonistes del vídeo, entre els quals es troben Maribel Verdú, José Luis PeralesSamantha Vallejo-NágeraNieves HerreroGloria Lomana, Marta RoblesMiguel Rellán i Carlos Iglesias, aquestes persones de més de 50 anys i representants del bon fer en cadascun dels seus respectius àmbits professionals.

En paraules de Javier Blanco, director general de la Fundació Endesa, "Hem d'aprendre a veure la diversitat com el gran valor de la nostra societat. Fundació Endesa creu fermament que s`ha de protegir el talent dels professionals sènior, afermar-lo i promovent-lo, perquè del col·lectiu depèn la riquesa del teixit laboral i empresarial del nostre país".

Per part seva, Beatriz Sánchez Guitián, directora general de la Fundació "máshumano", insisteix que "els professionals sèniors compten amb una gran experiència dins dels seus respectius sectors i una àmplia xarxa de contactes que poden resultar altament beneficiosos per a les empreses. A més, si alguna cosa els caracteritza és la seva actitud resilient a l'hora d'enfrontar-se a les adversitats i resoldre problemes".

Fuente: GeneraciónSavia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada