diumenge, 1 de juny de 2014

Hem presentat propostes als partits polítics i al Parlament
Entre les activitats que portem a terme a Assat50, està la de col•laborar, sol•licitar suport a entitats i organismes oficials i presentar les nostres propostes als partits polítics per aconseguir reformes que millorin les condicions del nostre col•lectiu.

Dins d’aquesta linea ens hem reunit amb membres dels diferents partits: 
  • Jordi Monros i Carles Campuzano de Convergencia i Unió.
  • M. Capdevila, Elena Alarcón, e Isabel Lopez Chamosa del PSC
  • Antoni Garcia i el seu company d'Esquerra Republicana de l’Hospitalet de Llobregat
  • Jesús Martín, i Fernando i Oscar de Ciutadans de l'Hospitalet
  • Juan Carlos del Rio del PP de l’Hospitalet
  • David Donaire, Carolina i altres companys de Juventuds Socialistes de l’Hospitalet. 
 També hem mantingut reunions al Parlament de Catalunya amb diferents diputats: 
  • Ana Simó i Oriol Amoros, d’Esquerra Republicana a la reunió van estar també Antoni Garcia iel seu company d’Esquerra Republicana de l’H.
  • Marc Vidal d’Iniciativa Verds  ICV-EUiA).
  • David Fernández de la CUP. 
Tots ens han rebut amb interés, entre les propostes que van presentar la que era prioritària per nosaltres “que tornin totes les ajudes per a la contractació dels majors de 45 anys per afavorir noves contractacions”, també “recuperar el subsidi pels majors de 45 anys i el de 52 anys, en els termes que hi eren abans a l'anterior Reial Decret-llei 20/2012, de 13 de juliol” i “que es posin en marxa amb la major brevetat possibles mesures per generar ocupació”. Tots van manifestar força interès. El PSC van posar alguna de les nostres propostes al seu programa, Esquerra Republicana va presentat una moció al Parlament de Catalunya amb varies de les nostres propostes, Carles Campuzano de Convergencia i Unió ens va ensenyar propostes no de Llei en relació a mesures per l’ocupació pels majors de 45 anys que anteriorment a la nostra visita havia presentar al Congrés dels Diputats.

El 10 de març passat, Pere Navarro del PSC i Joan Herrera de ICV-EUiA, després de que la majoria de la Cambra a la Junta de Portaveus, impedís la participació de plataformes, entitats i organitzacions socials, ens van convidar juntament amb 21 entitats més perquè expliquessin allò que havien de traslladar al ple monogràfic de la pobresa que es va celebrar el 11 i 12 de març. Van voler escoltar-nos i saber de primera mà, en un espai conjunt des de la pluralitat i la transversalitat, tot allò que creiem és el més important, urgent i estratègic. Allò que ha de reflectir el debat. Vam assistir i vam presentar les nostres propostes.

Altres actuacions a nivell polític i de representació que hem realitzat son la lectura el 25 de Març al Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet juntament amb UGT de la declaració per una Renda Garantida de les entitats l'Espai de Ciutadania de l'Hospitalet del que formen part. La Renda Garantida és una de les propostes que van fer arribar al Ple de la Pobresa.

Van estar també a la reunió que ens va proposar Esquerra Republicana per parlar de les propostes per un Pacte Nacional contra la Pobresa que s’està negociant, arrel d'això vam anar al Parlament el 28 d’Abril passat i posteriorment li vam presentar noves propostes.

Continuarem mantenint contactes amb partits polítics, sindicats, entitats i organismes oficials per aconseguir portar a terme les nostres reivindicacions i també participarem en consells, taules, fòrums de treball etc, si s'escau. amb d'intenció de defendre polítiques i iniciatives per reduir l’atur en general i en particular el dels majors de 45 anys i tot aquelles ser d’interès pel nostres objectius.

Maria Hilda LOPEZ
Secretaria Assat50


Clica el següent enllaç per consultar les propostes:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada