divendres, 7 d’octubre del 2016

7 d'Octubre, Jornada Mundial pel Treball Decent






Des del 2008 cada 7 d'octubre se celebra la Jornada Mundial pel Treball Decent, aquesta va ser promoguda per la Confederació Sindical Internacional (CSI) com a dia de mobilització mundial, on els sindicats del món s'han de manifestar per exigir el treball decent.

El concepte de «treball decent» el va introduir Juan Somavía l'any 1999, al seu primer informe com a Director General de l'Organització Internacional del Treball (OIT).

El terme va ser com a resposta al deteriorament dels drets dels treballadors, que es van registrar mundialment a la dècada del 90, com a conseqüència del procés de globalització i la necessitat d'atendre la dimensió social de la globalització.



La realitat és que aquí, el 2016 les taxes d'atur continuen sent molt altes, hi ha molta ocupació submergida, pobresa i precarietat laboral. La qualitat de l'ocupació ha empitjorat considerablement i ha sortit el fenomen de la pobresa laboral, tenir una ocupació no garanteix sortir de la pobresa. Els contractes són d'hores, i de dies, només 4 de cada 100 són estables i a jornada completa.

El treball decent ha de ser un element central de les accions governamentals per recuperar el creixement econòmic, i construir una nova economia mundial que doni prioritat a les persones.

Ens hem unit a la campanya "Defensem el Treball Decent" promogut per: CaritasJusticia i Pau, Delegació Diocesana de Pastoral Social, Delegació Pastoral Obrera, SeDASEACO, Joc Nacional de Catalunya i les Illes, MijacGoac, Mans Unidas, etc., i al seu manifest "No qualsevol Treball, sinó un treball decent", et convidem també a què t'uneixes, pots fer-ho entrant al següent enllaç Treballdecent.cat. SI a una feina digna, NO a l'atur.

Demanen als poder públics que, són necessari polítiques que afavoreixin la inversió, i que generin lloc de treball amb feina digna, que garanteixin els drets dels treballadors i la protecció social dels qui no arriben amb el salari mínim o han esgotat les ajudes per desocupació


Maria Hilda LOPEZ 
Junta Assat50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada