dimecres, 30 d’agost del 2017

Assat50 al Punt Diari

Pedro Lorente, durant l'entrevista

L'atur de llarga durada és un dels problemes estructurals a Espanya, a on 2.135.600 persones (dades EPA 2° trimestre 2017), fa més d'un any que estan buscant feina, i d'aquestes una mica més de mig milió ho fan des de fa més de dos anys.

Segons les dades exposades, més de la meitat de persones en atur són de llarga durada, i la xifra no para de créixer, al segon trimestre de 2009 aquest col·lectiu era aproximadament d'un milió de persones.

Una de les principals conseqüències de l'atur és la pèrdua d'ingressos, el que produeix canvis en l'estil de vida, bàsicament per la reducció de les despeses, si l'atur s'allarga es pot arribar a estar en risc d'exclusió social.


Altra gran repercussió és en l'àmbit familiar, o on bé es pot produir gran tensió i desestabilitzar les relacions familiars perjudicant-les, o per contra, la família pot ser el gran suport, transmetent confiança i seguretat, i trobar l'ajuda necessària per buscar una altra ocupació.

Així mateix la pèrdua d'ocupació pot produir una reducció de les relacions socials, per una part els companys i altres persones de la feina, també per les dificultats econòmiques es redueixen despeses per sortir (menjars, cinema, anar de copes, etc.), i és podem perdre amistats.

L'atur a més té conseqüències psicològiques negatives com la disminució de l'autoestima, depressió, ansietat, en definitiva pèrdua de la salut, tot això ho sabem bé en Assat, i ho diu Pedro Lorente, a l'entrevista que el passat 16 d'Agost va fer pel Punt Diari, on va assenyalar: "He notat sovint que m'enfonsava".

Pedro Lorente va quedar sense feina quant tenia 46 anys i ha estat quatre per poder tornar de nou al mercat laboral.

L'acompanyament dels aturats majors de 45 anys és vital i amb la crisi han sorgit associacions locals.

Per veure article sencer cliqueu al següent enllaç: Punt Diari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada