diumenge, 22 d’octubre del 2017

IX Informe Fundació Adecco, #TUEDADESUNTESORO:

El passat mes de Juny es va presentar a Madrid, el IX INFORME Adecco #TUEDADESUNTESORO, estudia la situació de les persones aturades de més de 45 anys, si bé destaca que és a partir dels 55 anys quan la situació és més agreuja i a vegades hi ha rics d'exclusió social, molt s'han analitzat sobre les dificultats laborals que travessen les persones aturades una vegada compleixen els 45 anys. 

En un mercat altament competitiu, les empreses tenen tendència a decantar-se pels més joves, als quals associen amb més formació, flexibilitat i rendibilitat. I, en segon lloc, perquè molts aturats sènior provenen de sectors que ja no generen oportunitats professionals, per la qual cosa s'han de reciclar per tornar a poder accedir al mercat, així com actualitzar les seves tècniques de recerca d'ocupació, en un mercat que evoluciona a passos de gegants.


L'informe es basa en enquestes a 1.500 persones aturades de més de 55 anys, un sector de la població que troba severes dificultats per (re) inserir-se al mercat laboral. L'atur de llarga durada i l'absència perllongada d'entrevistes de treball provoquen que el pessimisme condeixi entre aquestes persones, fins al punt que un 70% creu que s'ha quedat fora del mercat per a tota la vida, al document es destaca que:
  • A partir dels 55, les oportunitats laborals són molt més difícils. Més de mig milió de persones a l'atur de 55 anys busquen ocupació a Espanya, i d'aquestes 7 de cada 10 creuen que no podrà tornar a treballar mai. 
  • Un 61% d'aquestes persones no han estat cridades per a una entrevista de feina en l'últim any, a pesar que el 56% es presenta a diverses ofertes d'ocupació setmanals. 
  • El 90% atribueix aquesta falta d'oportunitats laborals a la seva edat. 
  • A més edat, més atur de llarga durada: el 74% dels aturats majors de 55 anys és aturat de llarga durada, xifra que descendeix fins al 61% entre els quals tenen entre 45 i 55 anys i fins al 54% entre els aturats en l'àmbit general. 
  • Un 40% segueix tenint fills a càrrec seu i un 35% continua pagant hipoteca i/o lloguer. Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco: "quedar-se sense feina a les portes de la jubilació és un problema de dimensions majúscules. 
  • Moltes de les persones que perden la feina cap als 55 anys, és amb una petita indemnització el que no els cobreix arribar fins a l'edat de jubilació (a més encara són joves per treballar, amb molta experiència i capacitat, i amb ganes de fer feina), el que fa la necessitat de buscar una feina que, en moltes ocasions mai arriba. En aquests casos, l'atur pot convertir-se en una situació crònica i s'incrementa notablement el risc d'exclusió social". 
La Fundació Adecco proposa 4 pautes clau perquè les persones de més 55 anys trobin ocupació. Durant l'últim any, la Fundació Adecco ha generat ocupació pel 21% dels candidats majors de 55 anys als quals ha atès. Un dels casos d'èxit és el d'Heliodora que forma part d'aquest 21%: en atur des de 2009, ha aconseguit tornar a l'ocupació amb 59 anys. 

Per veure informe sencer, cliqueu aqui


Font: Fundació Adecco


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada