dimarts, 24 d’abril del 2018

El megàfon, primer programa Debat de TV a Assat


Durant la gravació a Torre Barrina

El passat dia 5 a Assat50 vam fer el primer programa de TV, de nom "EL MEGÀFON", va ser un Programa Debat, amb l'objectiu d'aproximar a la societat, la problemàtica de l'atur i l'ocupació i les seves conseqüències, en general i el de les persones de més de 45 anys en particular, també sobre el valor de l'experiència i el talent als llocs de treball. Es va gravar com a part d'una experiència per emetre a Internet i les nostres xarxes Socials, que tindrà continuïtat. 

La gravació va ser en directe, sense interrupcions, a l'edifici Torre Barrina Centre Municipal de Creació Multimèdia de l'Hospitalet de Llobregat. La iniciativa i la direcció i presentació, va ser a càrrec d'Enric Violan (TV3). Torre Barrina ens va posar a disposició els mitjans tècnics, el que agraïm molt. Vam gaudir de les opinions i les idees de les següents persones: 



-Antoni Bolinches Sánchez (Psicòleg i escriptor).
-Daniel Raventós Pañella (Economista, Professor economia en Universitat de Barcelona (UB), i president de l'associació Red Renta Bàsica Incondicional).
-Eduard Boet Domènech (Periodista TV3).
-Eugeni Cea Estrada (Secretari ASSAT50).
-Maria Hilda López Pérez (Presidenta ASSAT50).
Raül Blanco (Director Serveis de Desenvolupament Econòmic i Ocupació a Ajuntament l'H).
-Xavier Orteu Guiu (Director d'INSERCOOP).
-Xesco Canyelles (Director General empresa casa JOVÉ).

Moltes merces!!!

Els convidats al debat


La temàtica va ser, Si la nostra societat es pot permetre un nivell d'atur tan alt, pel que fa al col·lectiu de persones en atur de més 45 anys? Es van donar dades i xifres actualitzades, i és parlar de:

-Formació i reinvenció.
-Polítiques oficials de reinserció i orientació.
-Cost Social i Cost Humà.
-L'empresari davant un col·lectiu amb experiència.
-Com afecta l'atur a les pensions pel col·lectiu.
-
Futur del col·lectiu, pel que fa a ocupació.
-Renda Bàsica Incondicional.

Per Xavier Orteu, El debat i la participació del públic al plató va permetre entendre com ens trobem immersos en una cultura que precaritza i converteix en material de rebuig certes persones aturades” Podem dir que ens trobem en un procés de generalització de l'obsolescència del subjecte.

Daniel Raventós va posar sobre la taula "La renda bàsica incondicional com el mig per tenir l'existència material garantida, que és la condició per a ser lluïres". En relació a l'actual situació d'atur seria d'utilitat, ja que només el 52% de les persones aturades cobren alguna prestació i també les jubilacions precàries.

Per Antoni Bolinches, la situació d'atur crea molta inseguretat, i s'ha de treballar per descobrir l'origen d'aquesta, i trobar coses per guanyar confiança en les capacitats personals, per poder enfrontar-se de nou a la cerca de feina i al món laboral.

Raul Blanco, va parlar de les mesures de l’Ajuntament per l’ocupació de les persones aturades de més de 45 anys, que son el 50% de l’atur a l’hospitalet.

Tots els participants al debat, vam esta d’acord que calen mesures per generar ocupació real i de qualitat, a més que posin el valor l’experiencia i el talent.

Estem molts satisfets amb aquesta primera experiència, que segur tindrà continuïtat.

Si cliqueu aquí, podreu veure una presentació del Megàfon, aviat el tindrem creat, us informarem.

Maria Hilda LOPEZ PEREZ
Assat50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada